top of page
Over deze excursie

VOGELTREK, EEN ONGEKEND NATUURSPEKTAKEL

 

 

 

In het najaar trekken jaarlijks honderdduizenden vogels over onze hoofden vanuit hun broedgebieden in het noorden naar hun overwinteringsgebieden in het zuiden en dit zonder dat de meerderheid onder ons er iets van merkt. Vaak is onbekend onbemind en dat is niet anders bij het kijken naar trekvogels, maar eens je er je ogen voor opent, krijg je een geweldig natuurspektakel te zien. Wanneer je op een paar uur tijd duizenden vinken en graspiepers ziet passeren, wanneer je tientallen Ooievaars en Buizerden gebruik ziet maken van thermiek, wanneer je honderden zwaluwen laag over de grond voorbijschieten, wanneer groepen van honderden en zelfs duizenden houtduiven hoog in de lucht overvliegen, wanneer de stilte doorbroken wordt door de hemelse roepjes van overtrekkende boom- en veldleeuweriken, … dan pas besef je hoe wonderbaarlijk een vogelleven wel is.

Je wordt begeleid door Gert Vandezande, een ervaren trekteller. Gert is de trektelcoördinator van de Natuurstudiegroep Dijleland en de ontwikkelaar van ‘de’ trektelmodule (samen met Maxime Fajgenblat en Koen Leysen (Natuurpunt)). Die trektelmodule kan je helpen om op voorhand al wat nuttige theoretische kennis op te doen. Tijdens de excursie zelf leer je die kennis om te zetten in de praktijk waarbij je via de herkenning van de typische roepjes en de vluchtkenmerken de overtrekkende vogels probeert op naam te brengen. 

Laat je onderdompelen in de wondere wereld van het trektellen.

Kalender - Logo - 2 - uitgesneden.png

2023

   23/9        24/9        30/9        1/10        8/10        14/10        15/10        21/10                      

Logo - tijd - 1 - uitgesneden.png

zonsopgang tot 12u00

Logo plaats - uitgesneden.png

         Kessel-Lo - Holsbeek

Logo - aantal personen - 2 - uitgesneden.png

max. 5

Praktische informatie

Praktische informatie

Grauwe gans
Prijzen

Prijzen

  geldteruggarantie

Basisprijs   €20 per persoon

Prijs bij mogelijke kortingen

  - gezin (2 volw. + kinderen gratis):   €30  

  - lid van Natuurpunt:   10% korting             

Deze excursie boek je met een geldteruggarantie. Bij bepaalde weersomstandigheden kan de vogeltrek totaal stilvallen en heeft deze excursie weinig zin. In dat geval kan de organisatie zelf de excursie annuleren. Je kan er dan voor kiezen om het volledige bedrag teruggestort te krijgen of de excursie gratis om te boeken naar een latere datum of zelfs het betaalde bedrag omzetten naar een voucher die je ook voor een andere excursie van BirdingNature kan gebruiken.

Deze excursie kan ook privé geboekt worden. Neem daarvoor contact met ons op.​

Fotogalerij

Fotogalerij

Alle foto's op deze webpagina werden zelf gemaakt tijdens trektellingen in de Dijlevallei.

bottom of page