top of page
Over deze excursie

VOGELS VAN DE OOSTKUST EN ZEEUWS VLAANDEREN

Kalender - Logo - 2 - uitgesneden.png

 19/4            20/4            21/4             26/4             27/4            4/5              

2025

Logo - tijd - 1 - uitgesneden.png

7u00 - dagexcursie

Logo plaats - uitgesneden.png

Wenduine - Zeebrugge - Oostbrug - Breskens

Logo - aantal personen - 2 - uitgesneden.png

max. 6

Deze excursie brengt je langs de pareltjes van onze Belgische Oostkust en het Nederlandse Zeeuws Vlaanderen. Afhankelijk van de omstandigheden (weer en vogeltrek) vertrekken we in de buurt van de Uitkerkse Polders of op één van de spectaculairste voorjaarstrektelposten van West-Europa, Breskens in Zeeuws Vlaanderen. Door de naam lijkt deze regio nog bij Vlaanderen te horen maar het is wel degelijk onderdeel van de Nederlandse provincie Zeeland.

Op de momenten waarop deze excursies doorgaan bereikt de voorjaarstrek aan de kust zijn piek en worden deze regio’s overspoeld met piepers, kwikstaarten, zwaluwen, steltlopers, reigers, lepelaars, … en roofvogels. Vele trekvogels lassen in dit kustgebied ook een rustpauze in waardoor we ze tijdens de dag kunnen observeren. Purperreigers, lepelaars, koereigers, kleine en grote zilverreiger, steltkluten, groenpootruiters, zwarte ruiters, kemphanen, grutto’s, bosruiters, kleine en bontbekplevieren, geoorde futen, dwergsterns, grote sterns, visdiefjes, beflijsters, rietzangers, blauwborsten, bruine en blauwe kiekendieven, slechtvalken, … zouden allemaal de revue moeten passeren. Misschien kunnen we zelfs een roodstuitzwaluw spotten of de eerste bijeneters of roodpootvalken en wie weet welke andere zeldzaamheden, want het voorjaar levert hier vaak verrassingen op.

Terwijl nog heel wat vogels noordelijker doortrekken, zijn onze eigen broedvogels al volop bezig voor het zorgen voor nakomelingen. Zo nemen we een kijkje in één van de grootste sternenkolonies van de Westerschelde en kunnen we bij laag water heel wat grijze en gewone zeehonden te zien krijgen.

Een dag om nooit te vergeten met vaak een indrukwekkend soortenlijstje en vergeet je fototoestel niet want er passeren zeker heel wat mooie fotokansen.

Praktische informatie

Praktische informatie

Kluut - Excursie BirdingNature
Velduil - Uitkerke Polders - BirdingNature
Prijzen

Prijzen

Basisprijs   €80 per persoon (volledige dag) 

Prijs bij mogelijke kortingen

  - lid van Natuurpunt:  10% korting             

- gezin (2 volw. + kinderen gratis)€120 (dag)

Deze excursie kan ook privé geboekt worden. Neem daarvoor contact met ons op.​

Fotogalerij

Fotogalerij

Alle foto's op deze webpagina werden zelf gemaakt tijdens vorige excursies aan de Oostkust en Zeeuws Vlaanderen.

bottom of page