top of page
Kraanvogeltrek - Der - 03-11-18-2.jpg
Kraanvogels
Over deze excursie

KRAANVOGELS OP TREK

NAJAAR

 

 

In het najaar beginnen de Kraanvogels pas echt terug naar het zuiden te trekken vanaf de 2de/3de week van oktober. Vooral de vogels die verzamelen in de ruime regio rond Diepholz maken kans om bij ons te passeren. In tegenstelling tot het voorjaar hebben de kraanvogels niet zo'n haast en bepalen vooral de weersomstandigheden en het voedselaanbod ter plaatse het moment van vertrek. De doortrek beperkt zich vooral tot het oosten van ons land en het komt vaker voor dat ze in grotere aantallen overnachten in de Oostkantons en Luxemburg. Bovenop een unieke kans dus om ze massaal te zien vertrekken vanuit hun slaapplaatsen.  

Ook bij deze migratie is het zeer belangrijk te weten welke migratiecorridor de vogels volgen op het moment dat ze België en Nederland passeren. Met Gert Vandezande als begeleider beschik je over de realtime data van het ECMN (European Crane Migration Network) en heb je alle noodzakelijke info uit eerste hand om de ligging van de migratie-as te kennen. Zo kunnen we de beste locatie(s) uitkiezen om de kraanvogels mooi te zien passeren. De najaarsmigratie gaat vaak gepaard met een massamigratie waarbij vele duizenden tot vele tienduizenden op een paar uur tijd voorbij trekken. Een uniek spektakel.

Tijdens deze excursie gaan we ook kraanvogelgroepen via bepaalde technieken leren tellen en zo zelf ook bijdragen aan het ECMN. Naast die unieke ervaring, krijg je ook de tijd om veel bij te leren over deze majestueuze vogels. Over de technieken waarmee ze vliegen en honderden kilometers per dag afleggen, over de impact van de klimaatverandering op hun migratie, over de race tegen de klok waarmee ze hun jongen moeten grootbrengen, hoe snel ze kunnen vliegen, welke factoren hun migratieroute bepalen, … elke vraag over deze geluksvogels is meer dan welkom.

Laat je onderdompelen in de wondere wereld van de kraanvogels.

Kalender - Logo - 2 - uitgesneden.png

2024

    9/11        10/11        11/11         16/11         17/11         23/11         24/11  

Logo - tijd - 1 - uitgesneden.png

Afhankelijk van migratieverloop

Logo plaats - uitgesneden.png

provincie Luik  (en/of Luxemburg)

Logo - aantal personen - 2 - uitgesneden.png

max. 10

Praktische informatie

Praktische informatie

Kraanvogels vogeltrek
Prijzen

Prijzen

  geldteruggarantie

Basisprijs   €40 per persoon

Prijs bij mogelijke kortingen

    gezin met 2 volwassenen (kinderen gratis) :   €60 per gezin 

Deze excursie kan ook privé geboekt worden. Neem daarvoor contact met ons op.​

Deze excursie boek je met een geldteruggarantie. Dit betekent dat als er toch geen kraanvogels gezien worden tijdens de excursie, je ervoor kan kiezen om het volledige bedrag teruggestort te krijgen of de excursie gratis om kan boeken naar een latere datum of het betaalde bedrag kan omzetten naar een voucher die je ook voor een andere excursie van BirdingNature kan gebruiken. 

Fotogalerij

Fotogalerij

Alle foto's op deze webpagina werden zelf gemaakt tijdens vorige excursies en geven weer wat je mag verwachten en kan zien. ​Het enige wat de foto's niet kunnen weergegeven, is het hemelse kabaal dat je hoort bij een groep overtrekkende 'kranen'. Een kippenvelmomentje op zich.

bottom of page