top of page
Ik met verrekijker - kleur - 2.jpg

De voorbije jaren hebben ons duidelijk gemaakt dat de natuur in onze omgeving van onschatbare waarde is. We moeten er dan ook alles aan doen om die natuur te beschermen en leefbaar te houden.

Dat waarderen en beschermen krijgt maar een draagvlak als meer en meer mensen onze natuur ook beter leren kennen en begrijpen. Alleen blijft daar in onze jachtige wereld van vandaag maar weinig tijd voor over.

Nochtans hebben wetenschappelijke studies aangetoond dat het regelmatig zien en horen van vogels een blijvende positieve invloed hebben op ons mentaal welzijn. In die zin vormen vogels de ideale hefboom om mensen meer te leren over onze natuur.

BirdingNature organiseert kleinschalige, laagdrempelige

vogelexcursies met enthousiaste begeleiders met een hart voor de natuur.

Een (halve) dag in de natuur doet wonderen met een mens.

Het brengt je tot rust, laadt je batterijen op en biedt tijd en ruimte voor het ONTDEKKEN, BELEVEN, GENIETEN en BEWONDEREN van de wondere wereld van de vogels in onze natuur.

Zo werd het zaadje van BirdingNature gepland …

Met BirdingNature hopen we ook een aantal projecten financieel te

ondersteunen in binnen- en buitenland. Zo zullen we bijvoorbeeld het peterschap van een aantal jonge kraanvogels (via Kranichschutz Deutschland) op ons nemen wat hen via gericht wetenschappelijk onderzoek in staat stelt beter inzicht te krijgen in de migratieproblematiek van deze (kraan)vogels.

Ik hoop je snel te mogen verwelkomen op één van de excursies.

 

Gert Vandezande

Oprichter BirdingNature

bottom of page