top of page
Kraanvogeltrek - Der - 03-11-18-2.jpg
Kraanvogels
Over deze excursie

KRAANVOGELS OP TREK

VOORJAAR

 

 

Ieder voorjaar vanaf midden februari tot midden maart kan je één van de spectaculairste natuurfenomenen van België ervaren: de kraanvogeltrek, waarbij op een paar uur tijd luid trompetterend duizenden tot tienduizenden kraanvogels overvliegen richting hun broedgebieden in het noorden. Een enorm indrukwekkend spektakel dat op de bucketlist staat van iedere vogelkijker.

Als je maximaal wil genieten van dit prachtig fenomeen, moet je weten welke migratiecorridor de vogels op dat moment volgen en waar je moet gaan post vatten om ze te kunnen zien passeren. Je zal begeleid worden door Gert Vandezande, de kraanvogelspecialist bij uitstek. Gert is de initiatiefnemer, medeoprichter en coördinator van het ECMN (European Crane Migration Network). Het ECMN volgt de Kraanvogeltrek in realtime van in het zuiden van Spanje tot in Scandinavië. Zo beschikken we over de meest actuele data van het ECMN tijdens deze excursie en hebben we alle noodzakelijke info uit eerste hand om de ligging van de migratie-as te kunnen inschatten.

We plaatsen ons op één of meerdere goede plaatsen van die migratie-as en proberen zoveel mogelijk groepen kraanvogels op te pikken. Groepen van vele honderden 'kranen' zijn daarbij geen uitzondering

We gaan die groepen via bepaalde technieken leren tellen en zo zelf ook bijdragen aan het ECMN.

Naast die unieke ervaring, krijg je ook nog een ganse dag de tijd om veel bij te leren over deze majestueuze vogels. Over de technieken waarmee ze vliegen en honderden kilometers per dag afleggen, over de impact van de klimaatverandering op hun migratie, over de race tegen de klok waarmee ze hun jongen moeten grootbrengen, hoe snel ze kunnen vliegen, welke factoren hun migratieroute bepalen, … elke vraag over deze geluksvogels is meer dan welkom.

Laat je een dagje onderdompelen in de wondere wereld van de kraanvogels.

Kalender - Logo - 2 - uitgesneden.png

2025

   12/2       15/2       16/2       19/2       22/2       23/2       26/2       1/3       2/3       3/3       4/3       5/3  

Logo - tijd - 1 - uitgesneden.png

9u00  -  15u00

Logo plaats - uitgesneden.png

provincie Luxemburg  (en/of Luik)

Logo - aantal personen - 2 - uitgesneden.png

max. 10

Praktische informatie

Praktische informatie

Kraanvogels vogeltrek
Prijzen

Prijzen

  geldteruggarantie

Basisprijs   €40 per persoon

Prijs bij mogelijke kortingen

    gezin met 2 volwassenen (kinderen gratis) :   €60 per gezin 

Deze excursie kan ook privé geboekt worden. Neem daarvoor contact met ons op.​

Deze excursie boek je met een geldteruggarantie. Dit betekent dat als er toch geen kraanvogels gezien worden tijdens de excursie, je ervoor kan kiezen om het volledige bedrag teruggestort te krijgen of de excursie gratis om kan boeken naar een latere datum of het betaalde bedrag kan omzetten naar een voucher die je ook voor een andere excursie van BirdingNature kan gebruiken. 

Fotogalerij

Fotogalerij

Alle foto's op deze webpagina werden zelf gemaakt tijdens vorige excursies en geven weer wat je mag verwachten en kan zien. ​Het enige wat de foto's niet kunnen weergegeven, is het hemelse kabaal dat je hoort bij een groep overtrekkende 'kranen'. Een kippenvelmomentje op zich.

bottom of page